Stichting KIKI

KIKI is opgericht in 2008, op iniatief van Francois PAKU, ooit straatkind in Kinshasa.  Lees wie de leden van KIKI zijn.

In 2009 hebben een aantal leden van KIKI een bezoek aan Kinshasa gebracht om Roger Muaka en de overige leden van OCEK te ontmoeten. Na het in productie gaan van de waterfabriek in 2012 zijn vier KIKI leden in februari 2013 naar Kinshasa gegaan om dat te vieren. De installatie ziet er pico bello uit. Zij zijn zeer onder de indruk geraakt van de expertise en het enthousiasme van OCEK.

(Voor meer foto's klik hier)

 

Inmiddels heeft OCEK de zorg op zichgenomen voor acht kinderen. Ze gaan naar school, en worden begeleid maar een echt tehuis is er nog niet voor hen. In leeftijd varieert de groep van 8 tot 16.

Om die kinderopvang en -scholing te kunnen bekostigen werft KIKI  fondsen om het waterzuiveringbedrijf en wellicht andere projecten te financieren waardoor OCEK in het onderhoud van deze kinderen kan voorzien en dat is ook wat OCEK en KIKI voor ogen hebben: zelfredzaamheid en onafhankelijkheid voor de kinderen en voor de stichting. Een goed streven!

Problematiek Congo/Kinshasa

In 2011 heeft Roger Muaka een bezoek gebracht aan Nederland en alle leden KIKI ontmoet. Hij maakte zich veel zorgen over de verslechterende toestand in Kinshasa/Congo. De sociaal-economische problemen worden groter en groter. Drugs- en alcoholmisbruik nemen hand over hand toe en zorgen voor een toename van de criminaliteit. De staat functioneert niet. De bevolking van Kinshasa wordt zich wel steeds meer bewust van de enorme problematiek van stad en land.

« Terug